Saturday, January 11, 2014

3- آژير و فلاشر جهت اعلام حريق (Sounder


آتش سوزی از جمله بلایی است که نه تنها جان انسان ها را در معرض خطر قرار می دهد بلکه میلیاردها ریال خسارت بر اقتصاد کشور و شرکت ها وارد می سازد. امروزه از سیستم ها ی اعلام حریق به طور گسترده در ساختمان ها و اماکن مسکونی و صنعتی استفاده می شود تا خسارتهای ناشی از حریق را به حداقل برسانند transductor و همچنین برای اطلاع دادن به ساکنین ساختمان در مواقع بروز حریق از این سیستم ها استفاده می شود تا حدالامکان از تلفات جانی جلوگیری شود. این سیستم ها مبتنی بر تشخیص دود نشت گاز شعله که با نصب نمودن دتکتورهای متنا سب با آن و اعلام خطر اتوماتیک توسط دستگاه مرکزی انجام می پذیرد.
- سنسورها سنسورهاي اعلام حريق بسته به اينكه به كدام مشخصه آتش حساس باشند درگروه سنسورهاي دود سنسورهاي حرارت سنسورهاي مونواكسيد كربن سنسورهاي شعله و سنسورهاي تركيبي جاي دارند. 1-1- سنسور كشف دود از نوع نوري (Optical transductor Smoke Detector) این دسته از کاشف ها یک سلول نوری یا تله ی نوری (Cell) و یک منبع تولید کننده نور یک لنز (عدسی) جهت میزان نمودن پرتاب نور داخل محفظه (بیم) و یک فتودیود (دیود حساس به نور) و یا دیگر سنسورهای فتوالکتریک (عکس الکتریکی) می باشند. این دتکتور به نحوی ساخته شده که در شرایط عادی کار پرتوهای نور در جلوی دتکتور عبور کرده در سلول های تعبیه شده گیر می افتند. وقتی که ذرات دود نمایان گردید تعدادی نور توسط ذرات دود متفرق گشته در نتیجه توسط دیود حسگر دریافت شده سبب بکار افتادن دتکتور و با ارسال علایم به مر کز کنترل یا دستگاه transductor مرکزی وقوع حریق را اعلام می کنند.
1-2- سنسور كشف حرارت از نوع ثابت يا متغير (Heat Detector Fixed or Rate of Rise) این کاشف ها نسبت به درجه حرارت هوای اطراف محیط خود و افزایش آن حساس هستند که نمونه نقطه ای آن همانند سنسورهای یونیزه و فتوالکتریک می باشد با این تفاوت که بجای سنسور تشخیص دود از سنسور حرارتی یا NTC بهره گرفته شده است و به دو نوع کاشف های حرارتی ثابت و کاشف های حرارتی افزایشی تقسیم می شوند.
1-3- كاشف هاي پرتو افكن خطي فرستنده / گيرنده transductor (Beam Smoke Detector) البته نوعی از دتکتورهای اپتیکی transductor نیازی به محدوده بسته ندارند. بدین صورت به پهنه ی وسیعی (مانند سالن ورزشی سالن کنفرانس و ...) توسط بکارگیری در یک خط مستقیم دریافت کننده نور (Reciver) از یک جهت و قسمت فرستنده نور از سمت دیگر تشکیل شده است. نحوه عمل به طور مستمر پرتویی از اشعه مادون قرمز از فرستنده به گیرنده ارسال می شود. به محض اینکه پرتو بین فرستنده - گیرنده توسط دود یا هر شیء دیگر قطع یا ضعیف گردد در نتیجه سیستم فعال شده علایم وقوع آتش سوزی به مرکز کنترل ارسال خواهد شد و دستگاه اعلام حریق می کند. چون این دستگاه از دتکتورها transductor با احساس جریان هوای گرم دود بوسیله یک اشعه نوری عمل می کنند از نوع تلاطم حرارتی transductor به حساب می آورند. transductor
2- شستی اعلام حريق (Manual Call Point) شستی اعلام حریق یا Manual Call Point یکی از تجهیزات لاینفک سیستم های اعلام حریق بوده که جهت اعلام آتش سوزی توسط اشخاص طراحی گردیده است. این دستگاه که شامل یک سوئیچ و یک مقاومت شبیه ساز حالت آتش سوزی می باشد که به همراه سایر قسمت های مکانیکی تعبیه شده به ما این امکان را می دهد که به محض مشاهده ی آتش سوزی بصورت دستی آن را فعال ساخته و آلارم سیستم را به صدا در آوریم.
3- آژير و فلاشر جهت اعلام حريق (Sounder & Flasher) هر سیستم اعلام حریق دارای یک مدار صوتی اعلام حریق می باشد که حداقل شدت صدا در محل های بدون آلودگی صوتی 65 دسی بل می باشد و این صدا باید منحصر به فرد بوده یعنی از صدای آژیر سرقت یا ناهار و غیره متمایز transductor باشد.
5- پانل اعلام حريق(Fire Alarm Control transductor Panel) transductor مراکز کنترل اعلام حریق عموما تمام الکترونیکی و از نوع مدوله هستند. بعضی از انواع آن شامل برد اصلی پرسسور کنترل اصلی تغذیه شارژ اتوماتیک و پانل های مکمل برای مدارت اعلام حریق بوده و صفحه نمایش (Display) که دارای چراغ هایی برای تعیین نقاط حریق قطعی و احتمالی یا اتصالی مدار قطع مدار آژیر قطعی مدار برق و بطور کلی برای اعلام نقص می باشد و کلیدها و کنترل هایی برای به وضعیت عادی برگرداندن هر مدار بعد از اعلام حریق چراغی که حتی بعد از قطع صدار آژیر تا بحالت نرمال در آمدن دستگاه باید روشن بماند. دستگاه سیگنال دریافتی از دتکتورها را که در معرض دود حرارت یا شعله قرار گرفته اند تجزیه و تحلیل نموده و با ارسال فرمان به مدارات آژیر و دستگاه تکرار کننده (Repeater) باعث اعلام خطر می گردد.
6- پانل تكرار كننده (Fire Alarm Repeater Panel) این دستگاه علاوه بر چراغ های نشان دهنده عملکرد واشکالات هر مدار قادر است خطوط ارتباطی خود را نیز حفاظت نموده و اشکالات بوجود آمده را با یک چراغ چشمک زن مشخص نماید. این دستگاه کلیه عملیاتی را که در سیستم اعلام حریق بوقوع می پیوندد و روی دستگاه کنترل اصلی نشان داده می شوند تکرار کرده و محل دقیق آتش سوزی و یا خطوط معیوب را مشخص می نماید و امکان کنترل و بازرسی کل سیستم را فراهم می آورد.
صفحه نخست پست الکترونیک آرشیو وبلاگ عناوین مطالب وبلاگ نوشته های پیشین اسفند 1391 بهمن 1391 آرشیو موضوعی ارت و مباحث مربوطه سیستمهای اعلام حریق سیستمهای آنتن مرکزی سیستمهای دوربین مدار بسته تحلیل تکنیکال در بازار بورس دوربينهاي مدار بسته پیوندها آب و هوای اصفهان شبکه کودال مدیریت فن آوری بورس تهران آسان دانلود نظام فنی و اجرایی کشور نظام مهندسی استان اصفهان کانون کارشناسان دادگستری اصفهان
 

No comments:

Post a Comment